הראל חברה לביטוח נ' שירביט חברה לביטוח בע"מ - פסקדין

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
33012-12-09
25.5.2011
בפני :
יסכה רוטנברג

- נגד -
:
הראל חברה לביטו ח
:
שירביט חברה לביטוח בע"מ
החלטה,החלטה,פסק-דין

החלטה

אני פוסקת את שכר העדה בסך של 350 ₪ שישולם בשלב זה, על ידי התובעת.

ניתנה והודעה היום כ"א אייר תשע"א, 25/05/2011 במעמד הנוכחים.

יסכה רוטנברג, שופטת

החלטה

אני פוסקת את שכר העד בסך של 350 ₪ שישולם בשלב זה, על ידי הנתבעת.

ניתנה והודעה היום כ"א אייר תשע"א, 25/05/2011 במעמד הנוכחים.

יסכה רוטנברג, שופטת

פסק דין

הצדדים חלוקים ביניהם בדבר נסיבות התאונה. לגרסת התובעת רכבה עצר בפניה לימין ורכב הנתבעת פגע בה מאחור. לגרסת הנתבעת, רכב התובעת נסע לאחור וכך נפגע.

מחלוקת נוספת בין הצדדים מתייחסת להיקף הנזקים שנגרמו מהתאונה, לגרסת התובעת הנזקים הנתבעים והמפורטים בחווה"ד נגרמו כתוצאה מהתאונה ולגרסת הנתבעת, לא נגרמו כל נזקים מהתאונה.

העידו בפני שני הנהגים המעורבים והוגשו מסמכים ותמונות.

בחנתי את העדויות ואני מעדיפה את גרסת התובעת על גרסת הנתבעת. גרסת עדת התובעת היתה אמינה והיא תאמה לאמור בהודעתה הכתובה. מאידך, גרסת עד הנתבעת לא היתה משכנעת. העד הודה בעדותו כי לא ראה אורות רוורס ברכב התובעת, כי במקום ישנה עלייה קלה אך גם לדבריו מדובר בעלייה מתונה. רכב התובעת הוא רכב אוטומטי.

בנסיבות אלו, קשה להבין את הגרסה לפיה רכב התובעת התדרדר לאחור.

אין מחלוקת, כי נהגת התובעת נסעה אחרי רכב הנתבעת על מנת שהצדדים יחליפו פרטים. לטעמי, יש בכך הוכחה כי בתאונה נגרמו נזקים שאחרת לא ברור מדוע תחליט נהגת התובעת להמשיך ולנסוע אחרי רכב הנתבעת.

נהג הנתבעת טען כי לא נגרמו נזקים ואולם, נהגת התובעת העידה כי כתוצאה מהתאונה הטמבון נפל. לא הוגשה חוות דעת נגדית ושמאי התובעת לא נתבקש לחקירה. הנזקים המתוארים על ידי העדה בעדותה תואמים לאמור בחווה"ד. לטעמי, העובדה שהעד בחר להתכחש לנזקים שגרם מעידה גם היא כי אין לקבל דבריו.

לאור האמור, אני מקבלת את התביעה.

הנתבעת תשלם לתובעת סך של 8,150 ₪ בצרוף הצמדה מיום הגשת התביעה, אגרה בסך 337 ₪, שכר העדה כפי שנפסק ושכ"ט עו"ד בשיעור של 11.6% מהסכום הפסוק.

התשלום יבוצע תוך 30 יום.

ניתנה והודעה היום כ"א אייר תשע"א, 25/05/2011 במעמד הנוכחים.

יסכה רוטנברג, שופטת

הוקלד על ידי: נילי בן גל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>